Köp- & leveransvillkor

Order
Vapenmekaniska är i första hand en vapenverkstad med fysisk butik, men vi skickar även varor på beställning. Vi följer konsumentverkets rekommendationer och gällande lagstiftningar.

Kontakta oss via telefon eller maila:  order@vapenmekaniska.se  för aktuell information och lagerstatus/leveranstid.

Bekräftelse
Då du gjort en beställning skickar vi en orderbekräftelse till den e-post som du uppgett.

Licenspliktiga varor
Köp av vapen, ljuddämpare och andra licenspliktiga varor föregås av licensansökan. Självklart hjälper vi dig med det.

Priser och information
Priserna är angivna i SEK, inklusive moms. Vi reserverar oss för slutförsäljning, prisändringar, tryck- eller skrivfel. Vi kan inte garantera att våra foton alltid exakt återger en varas utseende.

Fraktkostnader
Du betalar enligt transportföretagets gällande prislistor. Bl.a. vapenskåp skickas direkt från leverantören.

Betalning
I butiken kan du betala med kort.
Förskottsbetalning till Bg. 606-7599, skriv ordernummer i meddelandefältet.
– Postförskott eller bussgods motsvarande tjänst efterkrav, 60kr tillkommer.
– Faktura ges till företag efter kreditprövning.
– Vi erbjuder räntefri delbetalning via Swedbank/Entercard.

Avbeställning
Du kan avbeställa din order kostnadsfritt fram tills dess att den skickats från oss. Specialbeställda eller specialanpassade produkter kan avbeställas kostnadsfritt innan de beställts hem eller specialanpassats. I de fall du önskar avbeställa den beställning som vi redan har påbörjat hantering av, betalar du den faktiska hanteringskostnaden som uppkommit, enligt konsumentköplagen.

Ångerrätt
Vid köp av varor från Vapenmekaniska.se har du ångerrätt i 14 dagar från dagen då du tagit emot varan. Om du väljer att returnera produkten så får du själv stå för eventuella returkostnader och transportrisken. Kontakta alltid oss innan du returnerar varan. Vi hämtar inte ut returer som skickas mot postförskott eller efterkrav.

Den returnerade varan ska vara oanvänd och tillsammans med ev. tillbehör och handlingar i oförändrat skick och i originalkartong om varan levererades i en sådan.

Då vi fått tillbaka varan och konstaterat att den är oanvänd, komplett och oskadad så återbetalas det belopp som du betalt för varan, förutom fraktkostnaden, snarast. Du har återbetalningen senast inom 30 dagar.

OBS! Ångerrätt gäller inte specialbeställda eller specialanpassade produkter. Ej heller produkter på rea eller presentkort.

Ej utlösta försändelser
Ditt paket måste hämtas ut inom 14 dagar efter avisering, annars skickas paketet tillbaka till oss. För paket som inte hämtas ut debiterar vi en avgift som motsvarar våra kostnader för frakt, returfrakt, emballage och hantering. För specialbeställda varor som vi vanligtvis inte lagerför får du även stå för hanteringskostnader som uppkommit. För specialanpassade varor debiteras dess fulla värde.

Reklamation
Kontrollera alltid så att du fått rätt vara och att varan är hel. Vid transportskada så vill vi att du hör av dig inom 5 arbetsdagar efter mottagandet. Om du ser att paketet är skadat på något vis då du tar emot det – anmäl då skadan direkt till distributören. Spara det ev. skadade emballaget för reklamation till transportbolaget. Konstaterat skadad eller saknad vara ersätter vi kostnadsfritt då vi ansvarar för transporten till utlämningsstället.

Vapenmekaniska tillämpar konsumentköplagen. Denna ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år. Förutsättningen är då att ni måste styrka att felet fanns vid inköpstillfället, d.v.s. ett tillverkningsfel, inte ett fel beroende på slitage. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Vid godkänd reklamation skickar vi dig ersättningsprodukt eller återbetalar köpesumman inom 30 dagar.

Personuppgifter
De personuppgifter som du uppger vid beställning lämnas inte i något fall ut till tredje part men kan komma att användas inom företaget då vi har erbjudanden som du kan vara intresserad av. Om du inte vill ha fler erbjudanden så kan du meddela detta till marika@vapenmekaniska.se

Allmänna villkor
För att handla från oss krävs det att du är 18 år eller har målsmans medgivande. Då du skickar iväg din order så godkänner du även våra köpvillkor.

Force majeure
Vapenmekaniska är inte ansvarig för försenad prestation (inklusive leverans och garantiåtgärder) orsakad av omständigheter utom vår rimliga kontroll och är i så fall berättigad till tilläggstid för uppfyllelse av åtaganden. Exempel på omständighet är strejk, terroristdåd, sabotage, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, valutakursändringar, myndighetsåtgärd, lagstiftning eller naturkatastrof.