Om företaget

Vapenmekaniska i norr är främst ett tjänsteföretag som utför reparationer, ombyggnationer, nybyggnationer och anpassning av civila vapen åt jägare och skyttar.

Vår 200m² verkstad innehåller även butik. I butiken ligger fokus på jaktvapen och vapentillbehör som är vår stora specialité.

Vapenmekaniska drivs av  Erik Mogelind, utbildad vapenmekaniker / vapentekniker / vapensmed / bössmakare.
.

Med kunskaper inom träteknik, svarv, fräs och annan verkstadsteknik vidareutbildade sig Erik inom vapenteknik vid Bössmarkarskolan i Gyttorp 2004-2005. Därefter väntade heltidsarbete som vapenmekaniker på Fritid och Vildmarksliv i norr AB 2005-2007. Efter ytterligare vidareutbildning, fristående kurser maskiningenjör 2008-2010 var det dags att starta vapenverkstad i egen regi. Från 2010 har Erik drivit Vapenmekaniska på heltid, med en ökande kundkrets och efterfrågan. Redan i november 2011 var det dags att öppna upp i större lokaler med utvecklingsmöjligheter. Sedan dess finns Vapenmekaniska i Lögdeå Centrumhus.

Lögdeå. I Ångermanland, nära gränsen mellan Västernorrland och Västerbotten. Strax utanför Nordmaling. Intill E4 – mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik.

Välkommen!